Saturday, 12 July 2014

Wun Thun Mee (Penang) or Mie Pansit (Medan) ?

Good afternoon, everybody! Today I want to share about Mie Pansit or just the same as Wun Thun Mee. This is one of my favorite foods. There is noodles, eggs, meat, and some vegetables. In Penang, Malaysia there is a different type Mie Pansit. Its soup is brown color. If in Medan it is white. However, you should try Wun Thun Mee in Penang, it is really recommended. If in Medan, it is just a usual food, not really tasty, just ordinary.

   
Left side is Wun Thun Mee from Penang and the right side is Mie Pansit from Indonesia.

Wednesday, 9 July 2014

Auntie Anne's

Auntie Anne's is an American chain of pretzel bakeries. Auntie Anne’s got its start in 1988 when Anne Beiler bought a stand in a Pennsylvania farmers market. After some experimentation, Auntie Anne created a hand-rolled masterpiece. 

This is the best pretzel that I've ever ate, especially the cinnamon one. I love it until everytime I go to Malaysia or Singapore I will find this pretzel as soon as I can. However, actually Auntie Anne's also available in Indonesia (I just know it too!) but unluckily only in Jakarta. I hope Auntie Anne's will available in Medan as soon as possible so I don't need to go somewhere far away to eat this tasty snack.

 

Tuesday, 8 July 2014

Mie Goreng Kunyit

Good evening! Today, I cooked dinner for myself. Actually I was hanging out with friends just now afternoon and I can have dinner with my friends but my mom asked me to go home soon. Arrived home, I directly found food to eat but there was nothing. Do you know how I feel? I'm so sad, honestly. I can't bear my hunger anymore, so I decided to cook. 

Opened the refrigerator, checked everything inside hoping I can find something to eat. The result is, there are noodles, vegetables, carrot, garlic, and eggs. In case of the limited and super simple ingredients, I just can cook fried noodles. I just cook it like usual, I am not an expert in cooking so I cannot make something special in my cooking. However, it is still tasty. Here is it!

Sunday, 6 July 2014

Nasi Lemak

 Nasi Lemak

Hello, guys! It's evening now so GOOD EVENING EVERYBODY!!! Today I want to share about nasi lemak. Do you know nasi lemak? If you are Indonesian, you know what is it. Nasi lemak also being called as Nasi Uduk in Java. This nasi lemak is limited and you cannot find it anywhere except in Tzu Chi Medan. This food is not for sale, anyway. 

This food has made my day. There are so many kinds of side dishes. There are potato chips, chili potato, snaps, chili tempe, beans, and tempe bacem. 

Do you know tempe? Tempe is traditional soy product originally from Indonesia. It is made by a natural culturing and controlled fermentation process that binds soy beans into a cake form. This tempe is especially popular on the Java island. Tempe's fermentation process and its retention of the whole bean give it a higher content of protein, dietary fiber, and vitamins.

Saturday, 5 July 2014

Children(?)

Do you know the meaning of being a child?

According to what I found from Wikipedia, a child is generally a human between the stages of birth and puberty. The legal definition refers to a minor or known as a person younger than the age of majority.

Child may also describe a relationship with a parent, such as sons and daughters of any age.

For me, child (plural : children) is a human that live in a period of time that he knows nothing and just having fun. As a human, the best moment in my life is when I was a kid. It is the moment when the hardest problem in my life is which color of crayons that I should use to draw a flower. Childhood is a period of moment that a human doesn't have any stress at all. It's great, huh? 

I love kids so much. Most of them are cute but some of them also very naughty and uncontrollable. Here are my little cousins. Cute but naughty. Check it out!

  
 

Friday, 4 July 2014

4th of July 2014

Halo anak Medan, dan teman-teman dari daerah Indonesia yang lain! Then hello to you guys that lives in the other part of the world.

Sebagai anak Indo, gue pake bahasa gaul aja lah ya biar gak formal banget gitu loh. Kali ini gue pake bahasa Indo buat nulis blog gue yang satu ini karena ada teman gue yang bilang males banget baca blog gue karena bahasa Inggris mulu. Yah, demi dia gue nulis pake bahasa Indo. Dan maaf banget gue pake bahasa gaul soalnya nilai ujian Bahasa Indonesia gue mah gak pernah lewat nilai 85 (padahal udah nyontek), jadi gue gak bisa pake bahasa Indo yang formal. 

Nah, hari ini gue mah mau share tentang hangout gue hari ini bareng sepupu gue yang dari Jakarta, ibukota Indonesia yang gubernurnya itu salah satu capres Indo utk 9 Juli ntar, siapa lagi kalau bukan Pak Joko Widodo. (Gue kayak timses Jokowi-JK ya? Padahal belum cukup umur buat nyoblos ne!)

Kemaren sepupu gue yang namanya Jessica ngajak gue untuk keliling Medan, katanya dia mah mau ke rumah Cong A Fi yang di Jalan Kesawan itu, trus mau ke Museum Rahmat Galeri sama Gedung Arca.

Tadi pagi menjelang siang, jam 11.05 gue baru bangun (maklum lagi liburan). Trus seperti anak zaman sekarang, bangun pasti cek Hp. Rupanya ada bbm, yah jelas gue buka bbm dong. Masa ada bbm tapi gue buka line? Kan gak lucu banget noh! Isi chat Jessica mah nanya gue jadi pergi atau nggak, sedangkan kemaren gue janji jemput dia jam 12. Shock banget loh! Gue langsung cepat-cepat balas semua chat di Hp gue sekalian bilang BRB gitoh! Apa itu BRB? Anak medan mah pasti udah tau BRB, BRB mah Be Right Back. Habis balas chat dari teman-teman gue, gue langsung lari kayak dikejer setan gitu ambil pakaian trus yah jelas langsung mandi. Habis mandi gue langsung sarapan then catok rambut trus berangkat deh!

Pas udah sampe rumah tantenya Jessica (dia nginap di rumah tantenya), Jessica bilang ke gue "Se, ke rumah Cong A Fi-nya hari minggu aja bareng Ci Lia." Yah jelas batal ke rumah tua itu hari ini, trus gue bilang ke supir "Kalau gitu langsung ke Museum Rahmat aja, uak!" Berangkatlah Jessica sama sepupunya yang lain sama gue ke sono!

Sampe di sana udah jam 1, kita langsung beli tiket. Habis itu masuk deh ke museumnya. Yah kayak biasa, di dalam Museum Rahmat itu isinya patung binatang sama kulit-kulit aslinya. Sambil keliling, sambil foto-foto trus sekalian ngobrol-ngobrol gitu. Yah biasa kalau cewek-cewek ngumpul. Pas uda siap sekitar jam 2 gitu, kita yah jelas langsung go to Gedung Arca. Gak beruntung banget, selama Ramadan Gedung Arca tutup jam 3 sedangkan kita pas mau beli tiketnya itu jam 2.30 dengan sangat terpaksa kita tunda deh kemauan keliling Gedung Arca itu sampe hari Minggu. 

Udah no idea ni mau kemana, udah gak ada tujuan soalnya di Medan mah gak ada tempat wisatanya gitu. Trus Jessica bilang mau cari tempat buat nongkrong aja, dan dia nggak mau makan cuma mau minum. Jadi gue bingung mau bawa kemana kalau cuma mau minum. Berhubung terakhir kali gue ke Sun Plaza itu bulan Maret, jadi yah gue saranin dia ke sana. Trus dia bilang oke.

Kita nongkrong di J.Co Sun Plaza. Kita bertiga, masing-masing pesan minum, haus banget soalnya. Mau liat yang kita pesan itu apa aja? Ini ni yang kita pesan.

Tiramisu latte, Chocolate Frappe sama Green Tea Frappe.

Enak banget kan? Punya gue tiramisu latte. Gue suka banget sama tiramisu. Hahaha. Kita bertiga ngobrol banyak hal lah! Dari cerita pas SD sampe zaman sekarang. Yang pasti diceritain itu sih udah pasti konyolnya masa kecil. Kita ngobrol sampe ngakak-an, sampe kebelet-kebelet kencing gitu jugakkkkk. Paling seru deh kalau ngobrol-ngobrol gitu. Maklumlah, calon emak-emak arisan. Kita nongkrong sampe jam 4-an juga. 

Habis dari J.Co, kita ke Stroberi, liat-liat trus gue beli notes, pita sama sarung laptop. Habis itu kita ke Hypermart. Udah mau masuk sekolah, jadi harus beli tissue buat persediaan di sekolah. Aduh, gue baru ingat belum beli alat tulis yang hilang juga ni! Tapi gapapa, ntar udah masuk sekolah baru beli juga nggak telat. Setelah beli tissue yah kita bayar dong! Pas keluar dari Hypermart, kita ke toilet. Keluar dari toilet, mama ku suruh pulang katanya supir kan puasa jadi harus kasih dia cepat pulang begito. Trus yah kita langsung turun tunggu di bundaran air pancur tunggu jemputan. Tunggu sambil berdiri sambil ngakak-an juga. 

Supir gue udah datang, trus ngantar mereka pulang then yah gue pulang. Walaupun cuma bentar dan ngobrol-ngobrol doang, tetap seru kok kalau bareng sama orang yang klop sama kita!

Ini ceritaku, bagaimana ceritamu? (Iklan Indomie)

Sekian cerita dari gue, maaf kalau alay, biasa anak Medan. 
Have a nice day!

Vegetarian Lemper (Indonesian Food)

Vegetarian Lemper

Good evening guys!
Today I wanna share my mom's homemade-lemper. Lemper is an Indonesian dish made of glutinous rice filled with chicken, prawn, fish or meat floss. The meat filling is rolled inside the rice, in a fashion similar to an egg roll; this is in turn rolled and wrapped inside a banana leaf, oil paper, plastic sheet or tinfoil to make a packet ready for serving. Lemper are most often seen as snacks, but may sometimes be served as appetizers as well.

And, the lemper you see above🔝 is the lemper that my mom made by herself. It is vegetarian, my mom use fake-chicken that actually made from mushroom. To make this vege-lemper is easy, just make it like the usual lemper and just change the meat with vege-meat. 

For foreigner, you should try lemper! It is tasty and really nice. Then for Indonesian, you guys must try this vege-lemper!

Have a happy tummy and God bless!

Wednesday, 2 July 2014

Nature Photographs

Hello! It is 3 p.m. in West Indonesia now.

I just finished moving some pictures from my camera to laptop. I want to share some nature photo that I took when I was on a vacation with my family. We went to Brastagi and Simalem. Both of this place is in North Sumatra.